Verstappen ook de snelste in derde vrije training Mexico

Max Verstappen heeft ook in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Mexico de snelste tijd gereden. De Nederlander kwam in Mexico-Stad in de Red Bull tot een tijd van 1.17,887 waarmee hij een fractie sneller was dan de Williams van Alexander Albon en Sergio Perez met de tweede Bull.

Het duurde even voordat de sessie op gang kwam, maar toen dat eenmaal het geval was prijkte de naam van Russell bovenaan de tijdenlijst. Verstappen kwam in eerste instantie niet aan die tijd, maar in zijn tweede ronde dook de Nederlander twee tienden onder de tijd van de Brit. Opvallend was dat Daniel Ricciardo zich op de mediums in de top tien meldde en dat zowel de Ferrari's als de coureurs van Alpine geen snelheid wisten te vinden.

In de slotfase zette Albon zeer verrassend met een 1.17,957 de snelste tijd neer waarna alleen Verstappen er nog nipt onderdoor dook. Perez bleef vlak boven de tijd van de Thaise Brit. Charles Leclerc kon met de Ferrari geen snelle tijd neerzetten omdat hij in zijn snelle ronde Kevin Magnussen tegenkwam. Teamgenoot Carlos Sainz spinde in dezelfde bocht nadat hij Lance Stroll op zijn pad trof.