Verstappen twee keer de snelste in Mexico

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad zijn vrijdagavond de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Mexico verreden. Dat leverde in elk geval bovenin weinig verrassingen op, Max Verstappen was gewoon twee keer de snelste.

In de eerste training noteerde Verstappen de snelste tijd, maar het scheelde niet heel veel: nota bene Alexander Albon zat er nog geen tiende vanaf en reed in de Williams de tweede tijd, verder wist thuisrijder Sergio Perez te verrassen door op drie tienden van teamgenoot Verstappen de derde tijd neer te zetten. Meerdere jonge coureurs mochten een training rijden, Oliver Bearman was voor Haas de rapste, voor Isack Hadjar (AlphaTauri), Jack Doohan (Alpine), Frederik Vesti (Mercedes) en Theo Pourchaire, wiens Alfa Romeo bijna de hele training binnen stond met problemen.

Ook in training twee was Verstappen de rapste, dit keer was het Lando Norris die in de McLaren op ongeveer een tiende van de wereldkampioen bleef. Charles Leclerc en niemand minder dan Valtteri Bottas zaten binnen drie tienden, Perez, Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton hadden net iets meer achterstand. Carlos Sainz had het wederom moeilijk: zowel zijn Ferrari als zijn lichaam kampten met de nodige problemen.

Zaterdag begint de derde en laatste vrije training om 19.30 uur Nederlandse tijd, om 23.00 uur start dan de kwalificatie. De volledige uitslagen zijn hier te vinden.