FOK! Wat een weer: herfst, code geel

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanaf het einde van de ochtend worden in het noord(west)en zware windstoten verwacht van 80-90 km/uur uit een zuidwestelijke richting. In de loop van de middag breiden deze windstoten zich uit over het westen en noorden, met uitschieters van 75-85 km/uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. Aan het einde van de avond neemt de wind af.

geel 13-10 (Foto: KNMI)
Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In de loop van de ochtend neemt de wind in de kustprovincies toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanmiddag regent het in het noordwesten en noorden af en toe bij ca. 19°C. Op andere plaatsen is het overwegend droog, is de zon af en toe te zien en wordt het ca. 21°C, in Zuid-Limburg plaatselijk mogelijk 24°C. De wind uit zuidwest is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied staat mogelijk enige tijd een stormachtige wind, windkracht 8. In het noorden en langs de westkust kunnen zware windstoten voorkomen van 80-90 km/uur.

Vanavond komen er buien voor, mogelijk met onweer. De wind uit zuidwest is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In de kustgebieden kunnen tot in de tweede helft van de avond zware windstoten van 80-90 km/uur voorkomen. Aan het einde van de avond neemt de wind in de noordwestelijke helft af en draait deze naar west tot noordwest.

Tot morgen! 

                   

 De Bataafse molen in Winterswijk (Foto: Anouk)
De Bataafse molen in Winterswijk (Foto: Anouk) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.