FOK! Wat een weer: regen, bewolking, onweer, hersft

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend is er tamelijk veel bewolking en komen er in het zuiden en midden enkele buien voor die langzaam noordwaarts trekken. In het oosten is plaatselijk onweer mogelijk. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. In het Waddengebied kan de wind af en toe vrij krachtig zijn. In het zuidoosten draait de wind naar zuid.

Vanmiddag breekt de zon van het zuiden uit af en toe door. In het noorden blijft er echter veel bewolking en kan er een (onweers)bui voorkomen. De maximumtemperaturen variëren van 21°C in het noorden tot lokaal 25°C in het zuiden. De wind draait van oost naar zuid en is overwegend matig.

Vanavond zijn er enkele wolkenvelden. Later in de avond neemt de kans op een regen- of onweersbui in het zuidwesten toe. Er is weinig wind.

Komende nacht trekken van het zuidwesten uit enkele regen- en onweersbuien over het land. In het zuidwesten is er bij deze buien eerst nog kans op hagel en windstoten. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak tot matig en komt uit oost tot zuidoost. Later in de nacht draait de wind in het zuidwesten naar zuid.

Tot morgen!

Zonsondergang nabij Zaanstad (Foto: Jippie)
Zonsondergang nabij Zaanstad (Foto: Jippie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.