Franse rugbyers winnen op WK van stug Uruguay

In Frankrijk is de tweede speelronde van start gegaan tijdens het wereldkampioenschap rugby. Het gastland nam het donderdagavond in Lille op tegen Uruguay, de eerste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden op een mondiaal eindtoernooi.

Een penalty kick door Melvyn Jaminet zette Frankrijk snel op voorsprong, maar Uruguay sloeg verrassend snel terug: een fraaie trap belandde met wat mazzel bij de in Frankrijk spelende Nicolas Freitas voor een try. Kort daarop scoorde Frankrijk via fly-half Antoine Hastoy, terwijl Jaminet de conversie en later nog een penalty tussen de palen trapte.

Uruguay gaf zich niet gewonnen en vroeg in de tweede helft tekende Baltazar Amaya voor een try, waarna Felipe Etcheverry de conversie scoorde, maar bijna gelijk daarna deelde Frankrijk de genadeslag uit: Peato Mauvaka scoorde een try en twintig minuten later maakte Louis Bielle-Biarrey het helemaal af, Frankrijk won uiteindelijk met 27-12.