FOK! Wat een weer: afgelopen met de warmte

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Waarschuwing:
Langs de westkust en in het Waddengebied is er vanochtend kans op windstoten rond 75 km/u. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.

Vanochtend is er vrij veel bewolking. Met name in de noordelijke helft komen nog enkele buien voor. De wind wordt geleidelijk overal noordelijk en is boven land matig. Aan de (west)kust is de wind eerst nog krachtig of hard, kracht 6 tot 7. Langs de (west)kust kunnen er dan windstoten rond 75 km/u voorkomen. In de loop van de ochtend neemt de wind langs de (west)kust af naar vrij krachtig en verdwijnen de windstoten.

Vanmiddag verdwijnt de meeste bewolking en volgen er zonnige perioden. In het zuidoosten valt misschien nog een bui, maar verder blijft het droog. Het wordt een stuk minder warm dan de afgelopen tijd met maximumtemperaturen tussen 17 en 21°C. De wind uit het noorden is matig.

Vanavond is het helder en droog. Het koelt snel af, aan het einde van de avond ligt de temperatuur rond 10°C. De wind is zwak tot matig.

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. Plaatselijk kan zich een mistbank vormen. In het noorden en oosten koelt het flink af, met minimumtemperaturen rond 8°C. Elders liggen de minima rond 12°C. Er staat weinig wind.

Tot morgen!

Herfst in het park (Foto: FOK!)
Herfst in het park ((Archief)oto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.