Poging bovenburen te vergiftigen leidt tot arrestatie

In Tampa, Florida is een man, doctoraalstudent chemie, gearresteerd nadat op videobeelden is te zien dat hij iets onder de deur van zijn bovenbuurman spuit. Waarschijnlijk betreft het een gevaarlijk chemisch goedje.

Met een verborgen camera werd Xuming Li betrapt toen hij een injectiespuit gebruikte om een chemische stof onder een deur te spuiten. Hij word hij beschuldigd van onder andere mishandeling en het bezit van gereguleerde chemische stoffen.

Aan deze arrestatie ging een jaar vooraf waarin Li klaagde over geluidsoverlast van zijn bovenbuurman Abdullah. Het zou gaan over het geluid van voetstappen, schuifladen en de robotstofzuiger. Vervolgens kregen Abdullah en zijn gezin last van stank, brandende ogen en zijn dochter moest er zelfs van overgeven. Op zoek naar de oorzaak werd de brandweer ingeschakeld, is de airconditioning nagekeken, en de waterboiler welke in een kast naast de voordeur is gemonteerd, vervangen, maar niets hielp.

In juni installeerde Abdullah de camera en legde Li op twee opeenvolgende dagen vast. Op de eerste video was niet duidelijk wat er gebeurde. De tweede keer, toen de spuit zichtbaar was, belde hij de politie.