FOK! Wat een weer: bewolkt, een (onweers)bui en later zon

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en in het noordwesten en noorden is een enkele regen- of onweersbui mogelijk, elders kan er plaatselijk wat lichte regen vallen. Vooral in het oosten schijnt eerst nog af en toe de zon. De wind is zuidoostelijk, matig en draait naar zuidwest tot west.

Vanmiddag is het eerst half tot zwaar bewolkt. In het oosten valt eerst mogelijk wat lichte regen, in het noordoosten is er nog kans op een (onweers)bui. In de loop van de middag breekt van het westen uit de zon door. De maxima liggen tussen 22°C langs de westkust en 28°C langs de oostgrens. De wind is zuidwest tot west, matig, aan de westkust enige tijd vrij krachtig.

Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. De wind is westelijk, matig, later in de avond landinwaarts zwak.

Komende nacht blijft het droog, vooral in het noordoosten kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het oosten en noordoosten tot 17°C in het zuidoosten. Er staat aan de kust een matige zuidwestenwind. Landinwaarts is er vrijwel geen wind. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Onweer boven Apeldoorn (Foto: bazbo)
Onweer boven Apeldoorn ((Archief)Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.