FOK! Wat een weer: regen en een bui

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend is er vooral in het noorden kans op een bui. In de rest van het land blijft het overwegend droog en zijn er perioden met zon. De wind gaat uit het westen waaien en neemt toe naar matig boven land en vrij krachtig langs de kust. Aan de noordkust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking en plaatselijk komt een bui voor. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind waait uit het westen, is matig boven land en langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond raakt het in het midden en zuiden bewolkt en gaat het regenen. In het noorden zijn er opklaringen maar daar kan nog wel een bui voorkomen. De wind komt uit een westelijke richting en neemt in de loop van de avond af naar zwak tot matig. Aan de noordkust blijft de wind (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Komende nacht valt er in de zuidelijke helft regen. De regen trekt naar het zuidoosten. In het midden en oosten ontstaat er in de loop van de nacht mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C in het noorden en 14°C in het zuiden. Boven land staat er weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige tot vrij krachtige wind uit het westen. In het oostelijke Waddengebied is de westelijke wind krachtig, windkracht 6.  (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Bewolking boven de Zaanbocht (Foto: DJMO)
Bewolking boven de Zaanbocht (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.