Oekraïense post brengt zegel uit waarop 'het Kremlin wordt geraspt'

De Oekraïense Post heeft weer een opmerkelijke zegel uitgebracht. Ditmaal staat afgebeeld hoe het Kremlin wordt 'geraspt' door een kaasschaaf met de contouren van F16-straaljagers als raspgaatjes.

Honderden mensen stonden in de rij bij het hoofdpostkantoor van Kiev om de nieuwe postzegels te kopen. Deze worden samen met enveloppen van een soortgelijk ontwerp verkocht. Volgens de Oekraïense postdienst Ukrposhta is de serie postzegels met de titel "Annihilator of Evil" bedoeld om duidelijk te maken dat Oekraïne "dringend" de F-16 straaljagers nodig heeft om de strijd tegen Rusland te beslechten. Het Kremlin is voor Oekraïne het "symbool van het kwade rijk". 

De postzegels, ontworpen door de Oekraïense illustrator Maksym Palenko, werden aanvankelijk uitgegeven in een oplage van 600.000 Een velletje van vier postzegels kost 156 hryvnia (omgerekend 3,83 euro). Ze zijn in de eerste plaats gericht op verzamelaars en de opbrengst moet worden gebruikt om gevechtsdrones voor het Oekraïense leger te kopen.

Sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog in februari 2022 heeft de Oekraïense Post al meerdere oorlogszegels uitgegeven met zeer populaire motieven. Onder hen is een afbeelding van de Britse straatartiest Banksy en een afbeelding van een Oekraïense soldaat die de middelvinger opsteekt naar een Russisch oorlogsschip .