Van den Berg zorgt voor nieuwe Nederlandse zege in Ronde van Polen

Marijn van den Berg heeft voor een nieuwe Nederlandse zege gezorgd in de Ronde van Polen. Nadat de 24-jarige Nederlander dinsdag zijn meerdere moest erkennen in zijn landgenoot Olav Kooij pakte hij vandaag overtuigend de zege in de vijfde etappe. Matej Mohoric kwam op gepaste afstand als tweede over de streep en blijft leider.

De vijfde etappe in de Ronde van Polen ging over heuvelachtig terrein, waarbij in het midden van de etappe geklommen moest worden, met onder meer twee beklimmingen van de eerste categorie. Mick van Dijke, die geselecteerd is voor het WK van aankomende zondag, zat mee in de kopgroep samen met vier andere medevluchters. De kopgroep nam zes minuten voorsprong, maar gedurende de rit zakte de voorsprong gestaag door het werk van INEOS Grenadiers.

De Britse ploeg hadden hun zinnen gezet op de ritzege voor hun Poolse kopman Michal Kwiatkowski en op iets meer dan tien kilometer van de finish werd met Thomas De Gendt de laatste vluchter binnengehaald, waarna gesprint kon worden voor de dagzege. Op een oplopende finishstrook trok INEOS de sprint aan voor Kwiatkowski, maar het was Marijn van den Berg die het met sprekend gemak haalde. De 24-jarige Nederlander won met meerdere fietslengtes verschil voor klassementsleider Matej Mohoric, die daarmee zijn leiderstrui verstevigde.

Results powered by FirstCycling.com