FOK! Wat een weer: onweer en winderig

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend zijn er in het noorden en noordwesten eerst enkele buien, in het noordelijk kustgebied soms met onweer. Elders zijn er flinke zonnige perioden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee vrij krachtig, aan de kust af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag zijn er vooral in de zuidoostelijke helft buien met vooral in het oosten later onweer en windvlagen tot 60 km/uur. In het noordwesten zijn er flinke zonnige perioden. Aan het einde van de middag trekken de buien oostwaarts en klaart het van het westen uit op. De middagtemperatuur ligt rond 21°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Vanavond klaart het verder op. In het oosten komen eerst nog een bui voor. Er staat een meest matige wind uit het westen.

Komende nacht blijft het droog en de minimumtemperatuur is ongeveer 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is aan zee matig. Boven land is er niet veel wind. (Bron: KNMI)

Tot morgen!


Lekker uitwaaien aan het strand in Bergen aan zee. (Foto: DJMO)
Lekker uitwaaien aan het strand in Bergen aan zee. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.