Pogacar verkleint achterstand op Vingegaard in Tour de France, Kwiatkowski boekt ritzege

Tadej Pogacar heeft in de Tour de France weer wat van zijn achterstand goedgemaakt op Jonas Vingegaard. In de laatste 500 meter van de Grand Colombier sprintte de Sloveen zijn Deense concurrent uit het wiel en maakte acht seconden goed. De ritzege ging naar de Pool Michal Kwiatkowski.

De dertiende etappe in de Tour de France was er een met aankomst op de Grand Colombier. Vrij snel in de etappe werd duidelijk dat de ploeg van Tadej Pogacar de zinnen had gezet op ritwinst. De ploeg nam vrij snel de controle nadat een kopgroep van negentien was ontstaan.

UAE Emirates liet lang de kopgroep niet meer dan anderhalve minuut pakken, maar aan de voet van de slotklim van bijna achttien kilometer was het verschil opgelopen naar iets minder dan vier minuten. In de kopgroep werd snel duidelijk dat Michal Kwiatkowski de beste klimmer was in de kopgroep. De Poolse renner van Ineos nam meer dan een minuut op de rest van de kopgroep en pakte de ritwinst.

Op de beklimming voerde het tempo, waarna Adam Yates met nog twee kilometer versnelde in opdracht van Pogacar. Sepp Kuss reageerde direct en reed het gat dicht voor zijn kopman Jonas Vingegaard, waarna niet veel later Pogacar zelf ging. In de laatste 500 meter sprintte hij en niemand kon het wiel van de Sloveen volgen. Pogacar kwam als derde over de streep net achter Maxin van Gils en nam daarbij vier bonificatieseconden en pakte daarnaast ook nog vier seconden op Vingegaard, waarmee hij zijn achterstand verkleinde naar negen seconden in het algemeen klassement.

Results powered by FirstCycling.com