Britse vrouw (72) doodgebeten door hond

In Engeland is een 72-jarige vrouw aangevallen en gedood door een hond. Een 52-jarige man en een 49-jarige vrouw zijn gearresteerd op verdenking van het bezit van een verboden en onhandelbare vechthond, aldus de politie. Om wat voor ras het gaat, is onbekend. In Engeland zijn de pitbull terriër, Japanse Tosa, Argentijnse dog en de fila brasileiro verboden.

Het incident vond vrijdag plaats in Bedworth nabij Coventry. De gearresteerde vrouw raakte zelf gewond bij het bijtincident en moest met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht, haar verwondingen zijn niet levensbedreigend. De hond is in beslag genomen. "Dit was een tragisch op zichzelf staand incident en er wordt nu een volledig onderzoek ingesteld om de omstandigheden vast te stellen", aldus een politiewoordvoerder.

Incidenten met honden, waarbij mensen gewond of zelfs gedood worden, komen regelmatig voor in het Verenigd Koninkrijk. Een zevenjarige jongen en twee mannen zijn woensdag in Londen aangevallen en gewond geraakt door een herdershond. De moeder van een 10-jarige die vorig jaar door een hond werd doodgebeten, roept nu publiekelijk op tot strengere regels voor het houden van honden. Volgens het Britse persbureau PA zijn er in het land al 15 mensen gedood door honden sinds de dood van de jongen in november 2021. Alleen al in het afgelopen jaar zijn bijna 22.000 mensen gewond door honden.