Verstappen twee keer bovenaan in Barcelona, De Vries 4e

Max Verstappen is uitstekend begonnen aan het weekeinde van de Grand Prix van Spanje. De wereldkampioen noteerde vrijdag in zijn Red Bull in beide vrije trainingen de snelste tijd, terwijl ook Nyck de Vries met name in de eerste training een goede indruk maakte.

In training één kwam niemand in de buurt van Verstappen, wiens teamgenoot Sergio Perez pas op zo'n driekwart seconde volgde. Esteban Ocon stond daar in de Alpine vlak achter en op de vierde plaats stond niemand minder dan AlphaTauri-rijder Nyck de Vries, die Pierre Gasly en Fernando Alonso voor wist te blijven.

Ook in de tweede training was Verstappen de snelste van allemaal, hoewel Alonso dit keer al op 0,170 seconden volgde in de Aston Martin. Ook nu stond er een verrassende naam hoog op de lijst: Haas-coureur Nico Hülkenberg schopte het op 0,270 seconden tot de derde tijd, voor Perez en Ocon - De Vries moest het dit keer doen met een zestiende tijd.

De Ferrari's zaten er vrijdag nog niet zo best bij. Charles Leclerc en Carlos Sainz zorgden voor de achtste en negende tijd in de eerste training, gevolgd door de zesde en zevende tijd in training twee.

Zaterdag wordt om 12.30 uur de derde training verreden, om 16.00 uur volgt de kwalificatie. Alle uitslagen zijn hier te vinden.