NBA: Cavaliers en Suns slaan terug in playoffs, Celtics lopen uit

Dinsdagavond zijn er weer drie playoffwedstrijden afgewerkt in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Dat voegde de nodige spanning toe aan de playoffs, want in twee van de drie series kwam de stand op 1-1 te staan.

Boston Celtics - Atlanta Hawks (1-0)
De Hawks begonnen een stuk beter aan de tweede wedstrijd dan ze in wedstrijd één deden, maar nog voor het eerste kwart voorbij was hadden de Celtics de achterstand omgedraaid naar een kleine voorsprong. Die werd vervolgens gestaag uitgebouwd en onder leiding van Jayson Tatum, goed voor 29 punten en 10 rebounds, werden de Hawks uiteindelijk toch weer vrij overtuigend verslagen: 119-106 en dus 2-0 voor Boston.

Game 3: Vrijdagavond 21 april, 01.00u (NL); Atlanta Hawks - Boston Celtics

Cleveland Cavaliers - New York Knicks (0-1)
In eigen huis mochten de Cavaliers proberen om de stand gelijk te trekken en de ploeg begon vrij aardig: 25-22 na het eerste kwart. In Q2 werden de Knicks vervolgens stevig weggespeeld met een 34-17 kwart, een klap die de bezoekers uit New York niet meer te boven kwamen. Darius Garland stond er uitstekend op en was met 32 punten van groot belang voor de Cavaliers, die met 107-90 wonnen en met gelijke stand richting New York gaan.

Game 3: Vrijdagavond 21 april, 02.30u (NL); New York Knicks - Cleveland Cavaliers

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers (0-1)
Ook de Suns kregen thuis nog de kans om de stand gelijk te trekken, alvorens voor twee wedstrijden op bezoek te gaan bij de Clippers. Aan het eind van het eerste kwart namen de Clippers, onder leiding van een sterk spelende Kawhi Leonard (31 punten) de leiding en die werd wat uitgebreid, maar een drietje van uitblinker Devin Booker (38 punten) trok de stand in de laatste seconde van de eerste helft gelijk: 59-59. Vanaf het begin van Q3 namen de Suns het heft vervolgens in handen en vooral onder leiding van Booker, bijgestaan door Kevin Durant, werden de Clippers met vooral een overtuigend vierde kwart verslagen: 123-109 en 1-1 in de best-of-seven-serie.

Game 3: Donderdagavond 20 april, 04.30u (NL); Los Angeles Clippers - Phoenix Suns