Bell wint NASCAR-dirtrace in Last Great Colosseum

Voor de NASCAR-liefhebbers keren we nog even terug naar de zondagavond, want op de Bristol Motor Speedway, The Last Great Colosseum, werd weer geracet: de baan werd weer volgegooid met een bak zand om zo de dirtrace te organiseren, wat ook dit keer weer een mooi spektakel was.

De race begon met Kyle Larson en Austin Dillon op de eerste rij, voor JJ Yeley, Christopher Bell, Kyle Busch en Tyler Reddick - voor voornmalig toptalent Yeley was het zijn eerste top-5-start sinds november 2007. De eerste caution was al snel een feit: William Byron tikte Joey Logano tegen Bubba Wallace aan.

De eerste stage werd na wat lichte schuivertjes afgerond met winst voor Larson, vóór Austin Dillon, Busch en Ryan Preece. Reddick en de terug naar voren gekomen Wallace namen de leiding vroeg in stage twee, waarin de nodige schuivers te noteren vielen: Jonathan Davenport, Michael McDowell en later nog Joey Logano met Daniel Suarez.

Preece was de volgende die in de rondte ging, terwijl de stage nog niet eens halverwege was. Deel twee van de stage verliep iets rustiger, Reddick pakte de stagewinst, voor Dillon, Larson en Bell. De laatste honderd ronden begonnen vervolgens met Bell voorop, die net als Chase Briscoe, Aric Almirola en Todd Gilliland geen stop gemaakt had.

Kort na de herstart werd Larson in de rondte getikt door Preece, wat voor Larson het einde van de race betekende - de tweede grote uitvaller, Logano was er ook al niet meer bij. Bell had nog altijd de leiding en sloeg een klein gaatje nadat Reddick en Briscoe stevig om plek twee aan het strijden waren.

Veertien ronden voor het einde spinde Kyle Busch de pitstraat in: caution. Bell en Ryan Blaney reden bij de herstart voorop, maar Blaney spinde in bocht één al weg. Bell werd aangevallen door Reddick, maar hield hem van zich af en en pakte de overwinning, voor Reddick en Austin Dillon.