Moeder steekt peuter 17 keer 'in opdracht van Spongebob Squarepants'

Een 23-jarige moeder uit de Amerikaanse staat Michigan, die haar driejarige dochter doodde omdat ze dacht dat 'SpongeBob SquarePants' haar dat opdroeg, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating. Justine M. Johnson stak haar dochter Sutton Marie Mosser 17 keer, slechts twee dagen na haar derde verjaardag.

Volgens de openbare aanklagers vond Johnson's broer het lichaam van Sutton in een vuilniszak bij Johnson's huis in Oscoda Township, Michigan, op 17 september. Toen hij een voet uit de zak zag steken belde hij de politie, die het lichaam uit de zak haalde. Johnson was echter niet meer op de plaats delict en werd pas viereneenhalf uur later gevonden en in hechtenis genomen.

Tijdens een voorbereidende hoorzitting vertelde Johnson aan een onderzoeker van Child Protective Services (CPS) dat ze hallucinaties had als gevolg van heroïne-ontwenning en slaapgebrek. Ze beweerde dat ze de opdracht om haar dochter te doden van de televisie kreeg, waar SpongeBob SquarePants op te zien was. Johnson gaf toe eerder hallucinaties te hebben gehad, maar kon zich geen details van de moord herinneren.

Johnson pleitte vorige maand schuldig aan één aanklacht van moord in de eerste graad en één aanklacht van kindermishandeling in de eerste graad. Ze zei dat ze dit deed omdat ze "gerechtigheid" wilde voor haar dochter. "Elke moeder zou gerechtigheid willen. Ik wil ook gerechtigheid voor Sutton," zei Johnson.

Naast haar levenslange gevangenisstraf kreeg Johnson ook een maximale straf van 50 jaar voor kindermishandeling, die gelijktijdig met de levenslange gevangenisstraf zal worden uitgezeten. Johnson vertelde de rechtbank dat ze leed aan verschillende psychische aandoeningen waarvoor ze geen medicatie nam en dat ze voorafgaand aan het incident illegale drugs had gebruikt.

Moeder en dochter in betere tijden
Moeder en dochter in betere tijden (Foto: Facebook)