Nederlands elftal overtuigt weer niet maar wint van Gibraltar

Het Nederlands elftal heeft maandag ook niet kunnen overtuigen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. In Rotterdam won Oranje maar met 3-0 van de nummer 200 van de wereld.

Het Nederlands elftal ging vrijdag kansloos onderuit tegen Frankrijk en maandagavond kon Oranje ook niet overtuigen tegen voetbaldwerg Gibraltar. Nederland had zoals verwacht het overwicht, maar bij rust was het pas 1-0 dankzij Memphis Depay.

In de tweede helft speelde Oranje het grote deel ook nog tegen tien man na een rode kaart voor Gibraltar in de 51ste minuut. Nathan Aké zorgde met twee doelpunten na rust nog voor een positief puntje, maar daar bleef het wel bij in Rotterdam.

Door de zege staat Oranje na twee wedstrijd in de EK-kwalificatie nu op de derde plaats achter Frankrijk en Griekenland. Het Franse voetbalelftal won maandagavond met 0-1 van Ireland.