NFL: Vikings kloppen Saints in Londen, Chiefs verslaan Buccaneers

Het gaat rap in de NFL, de vierde speelweek is inmiddels alweer achter de rug. Dat vond dit keer niet alleen in de VS plaats, want er werd ook een wedstrijd gespeeld in Londen, en het Europese publiek hoefde bepaald niet te klagen over een gebrek aan actie.

New Orleans Saints - Minnesota Vikings
In Londen namen de Saints en de Vikings het tegen elkaar op, waarbij de Vikings het voortouw namen: quarterback Kirk Cousins bereikte Alexander Mattison voor een 15-yard touchdown in Q1. In het tweede kwart kwamen de Saints langszij dankzij een 4-yard pass van Andy Dalton op Chris Olave, maar via drie field goals van Greg Joseph namen de Vikings vervolgens een 16-7 voorsprong.

De Saints gaven uiteraard niet op, en met een korte run van Latavius Murray kwamen ze in de buurt. Joseph trapte nog eens raak, maar een 2-yard rush van Taysom Hill voor de touchdown en de 2-point conversion voor Jarvis Landry namen de Saints de leiding: 19-22. Justin Jefferson bracht de Vikings dik vier minuten voor tijd langszij, waarna Joseph het extra punt niet verzilverde.

Wil Lutz trapte voor de Saints vanaf 60 yards de 25-25 tussen de palen, maar de Vikings kregen nog één kans en Joseph liet die niet liggen: vanaf 47 yards was het raak voor 28-25. Ook de Saints kregen nog een kans, maar voor Lutz was 61 yards er één te ver: de bal eindigde op de dwarsligger en de Vikings pakten de winst.

Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs
Begin 2021 wonnen de Buccaneers in hun eigen stadion de Super Bowl van de Chiefs, een slagveld wat voor Chiefs-quarterback Patrick Mahomes misschien wel de pijnlijkste nederlaag uit zijn carrière was. Mahomes trof Buccaneers-quarterback Tom Brady nu opnieuw en na nog geen minuut was het al raak: Mahomes bediende Travis Kelce over 16 yards voor een eerste touchdown.

Clyde Edwards-Helaire vergrootte de voorsprong al snel met een 3-yard rush en een 2-yard touchdown pass van Mahomes: 3-21, alleen kicker Ryan Succop had namens de thuisploeg gescoord. In die pijnlijke situatie kwam dankzij een 13-yard pass van Brady op Mike Evans verandering, maar Noay Gray scoorde dan weer voor de Chiefs, gevolgd door nog een korte touchdown play van Brady op Evans: 17-28 bij rust.

In het derde kwart scoorde beide teams een touchdown: de Chiefs via een 10-yard pass van Mahomes op Jody Fortson, de Buccaneers via een korte 1-yard rush van Rachaad White. Field goals van Matthew Wright (Chiefs) hielden de Buccaneers op afstand en ook een 5-yard touchdown pass van Brady op Leonard Fournette kon dat niet meer overbruggen: de Chiefs wonnen met 31-41.

Uitslagen NFL week 4
Cincinnati Bengals - Miami Dolphins 27-15
New Orleans Saints - Minnesota Vikings 25-28
Atlanta Falcons - Cleveland Browns 23-20
Dallas Cowboys - Washington Commanders 25-10
Detroit Lions - Seattle Seahawks 45-48
Indianapolis Colts - Tennessee Titans 17-24
New York Giants - Chicago Bears 20-12
Philadelphia Eagles - Jacksonville Jaguars 29-21
Pittsburgh Steelers - New York Jets 20-24
Baltimore Ravens - Buffalo Bills 20-23
Houston Texans - Los Angeles Chargers 24-34
Carolina Panthers - Arizona Cardinals 26-16
Green Bay Packers - New England Patriots 27-24 OT
Las Vegas Raiders - Denver Broncos 32-23
Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs 31-41
San Francisco 49ers - Los Angeles Rams 24-9