Hyves 2.0 bevindt zich in de testfase

Hyves 2.0, het sociale netwerk dat vooral zal gaan draaien om 'free speech', bevindt zich inmiddels in de testfase. Een groep van 100 gebruikers heeft de afgelopen tijd de app getest, zo laten de Gele Hesjes weten. De eerste testresultaten zijn positief.

In augustus van dit jaar startte het werk aan Hyves 2.0 naar aanleiding van het verbod op plaatjes van Zwarte Piet op Facebook. Al snel werd duidelijk dat de vrije-meningsuiting het centrale doel van het nieuwe sociale netwerk moest gaan worden. Twee maanden later heeft een groep gebruikers de eerste opzet van het netwerk mogen testen.

"Goed nieuws voor de mensen die wachten op een alternatief sociaal netwerk. Een paar mensen van ons team hebben vorige week de app van "Hyves 2.0" mogen testen (er hebben zo 100 mensen mee gedaan aan de test). De app ziet er al erg goed uit en werkt qua functies goed", zo laten de Gele Hesjes via Twitter weten.

De protestorganisatie laat wel weten dat Hyves 2.0 geen eigen project is: "Goed om te weten: Het sociale netwerk heeft totaal geen connecties met onze beweging. Het netwerk staat voor de vrijheid van meningsuiting en zal er alles aan doen om dit te behouden."

"Ook goed om te weten is dat het sociale netwerk geen enkele vorm van algoritmes zal gebruiken. Dit is beter voor de sociale contacten en de maatschappij, denken wij", zo onthullen de Gele Hesjes over de functionaliteit van het platform. Er is nog geen website beschikbaar waar nieuwsgierigen rond kunnen neuzen.