AZ een maatje te groot voor Emmen

In de eredivisie blijft AZ in het spoor van Ajax. De Alkmaarders wonnen vanavond met 3-0 van Emmen en blijven op zes punten van de Amsterdammers tweede in de stand.

AZ begon goed aan de wedstrijd. De eerste doelpoging was voor Midtsjø. De vrije trap van de Noor kon doelman Telgenkamp echter onschadelijk maken. Door een misverstand achterin bij de Alkmaarders onderschepte Kolar de bal die bedoeld was voor doelman Bizot, maar de spits wist geen ploeggenoot te bereiken. In de 21e minuut een kansje voor AZ. De Wit kon zijn kopbal echter niet de juiste richting geven na een voorzet van Wijndal. Naarmate de eerste helft vorderde, voerde de AZ de druk op. Zo kon een hakje van Boadu gered worden,terwijl een voorzet van Koopmeiners net te hard is voor zijn ploeggenoten. In de 36e minuut kwam AZ op voorsprong. Doelman Telgenkamp maaide Midtsjø onderuit en arbiter Mulder kende AZ een penalty toe. Toon Koopmeiners benutte daarop zijn zesde strafschop dit seizoen. In de 41e minuut had Boadu een grote kans op de 2-0, maar de aanvaller mist. Vlak voor rust een kans voor Emmen. Doelman Bizot houdt met met zijn hand spits Kolar echter van scoren af. Op slag an rust was het Myron Boadu die de 2-0 maakte. De spits werkte een voorzet van Svensson in het doel.

Aan het begin van de tweede helft probeerde AZ-er Svensson de bal in de verre hoek te schieten. Hij raakte echter Boadu en die stond ook nog eens buitenspel. Even daarna raakte Idrissi de paal. De 3-0 kon dan ook niet uitblijven en in de 58e minuut schoot Stengs van dichtbij binnen. Emmen liet zich af en toe wel zien. Zo wist De Leeuw de bal knap aan te nemen,maar was er geen kracht bij zijn schot vanuit de draai. In het restant van de wedstrijd deden de Alkmaarders het rustig aan. Slot besloot een aantal spelers wat rust te gunnen en anderen extra speeltijd te geven. Druijf en Reinders kwamen als invallers op het veld voor Idrissi en De Wit. In de 84e minuut kreeg Boadu nog een kans op 4-0,maar doelman Teigenkamp voorkwam dat met een knappe redding. Gescoord werd er niet meer.

AZ

3 - 0

FC Emmen

36' Koopmeiners(pen)