Oekraïne pakt goud in 'Dynamic New Athletics'-competitie

Het atletiektoernooi op de Europese Spelen in Minsk zit erop en het gros van de liefhebbers vraagt zich af wat er nou eigenlijk gebeurd is. Men kwam op de proppen met 'Dynamic New Athletics', een vaag competitieformat waarin teams het tegen elkaar opnamen op negen op het oog willekeurig uitgekozen onderdelen.

Na afloop van de onderdelen volgde dan nog een soort Spel Zonder Grenzen-achtige wedstrijd, 'The Hunt' genaamd, en het land dat als eerste over de finish kwam won de strijd. Dit werd in achtervolgingsformat gedaan, dus op basis van de standen na de eerste negen reguliere onderdelen. Op de eerste wedstrijddag, vroeg in de week, werden de kwalificatierondes gehouden en per onderdeel werden daar ook nog individuele medailles uitgedeeld.

Enfin, tijdens The Hunt in de finale kwam Oekraïne als eerste over de streep, vlak voor thuisland Wit-Rusland en de Duitsers. Individueel won Wit-Rusland drie keer goud, toevallig stonden ongeveer alle onderdelen op het programma waarop zij het prima doen, hun mindere onderdelen ontbraken. Nederland was in het geheel niet van de partij.