MLB: Goldschmidt met drie homeruns belangrijk voor Cardinals; Simmons helpt Angels aan eerste zege

In zijn tweede wedstrijd voor de St.Louis Cardinals heeft Paul Goldschmidt veel indruk gemaakt. De eerste honkman sloeg maar liefst drie homeruns in de met 9-5 gewonnen wedstrijd tegen de Milwaukee Brewers.

Op Opening Day had Goldschmidt nog een onopvallend debuut gemaakt voor de St.Louis Cardinals. De eerste honkman, die dit jaar de overstap maakte van de Diamondbacks naar de Cardinals en een contract tekende voor vijf jaar ter waarde van 130 miljoen dollar, maakte in zijn tweede wedstrijd veel indruk. Hij kwam maar liefst vijf keer op de honken en sloeg daarvan driemaal een homerun. Hij was goed voor vijf binnengeslagen punten. Het had misschien nog een homerun meer kunnen zijn, maar in de negende inning gaf de Brewers hem opzettelijk vier wijd.

Goldschmidt zijn drie homeruns (Bron YouTube)


Charlie Morton heeft een goed debuut gemaakt voor de Tampa Bay Rays. De 35-jarige werper nam het op tegen zijn oude ploeg Houston Astros, die j in 2017 nog een belangrijk aandeel had in het winnen van de World Series. In zijn wedstrijd tegen de Astros noteerde hij in vijf innings acht strikeouts en moest maar drie honkslagen toestaan. Zijn ploeg won uiteindelijk met 4-2 van de Houston Astros. 

Blik op Nederlanders
Vannacht kwamen er vier Nederlanders in actie in de MLB. Andrelton Simmons van de Los Angeles Angels nam het op tegen de Oakland Athletics van Jurickson Profar. Simmons, de korte stop van Angels, had een belangrijk aandeel in de zege van zijn team. In de achtste inning sloeg twee man over de thuisplaat en dat was goed voor een 4-2 voorsprong. Uiteindelijk wonnen Los Angeles Angels met 6-2. Profar wist geen honkslag te slaan.

Bij de Boston Red Sox kwam Xander Bogaerts in actie. De Nederlandse korte stop sloeg in de tweede inning zijn eerste homerun van het seizoen. Toch leek het erop dat de Red Sox net zoals donderdag genoegen moesten nemen met een nederlaag. De Seattle Mariners stonden de gehele wedstrijd voor, maar in de negende inning ging het mis voor de Mariners. Bij een voorsprong van 6-4 moest Hunter Strickland de wedstrijd binnen halen. De 30-jarige werper van de Mariners stond al snel twee man op de honken toe. Er volgde een knappe out op de thuisplaat, maar de Red Sox hadden nog steeds twee man op de honken. Mitch Moreland sloeg vervolgens een homerun en zo pakte de winnaars van de World Series alsnog hun eerste winst van het seizoen.

Kenley Jansen stond op de heuvel bij de Los Angeles Dodgers. De 31-jarige closer van de Dodgers kwam in de negende inning op de heuvel en gooide één strikeout en kreeg geen hit tegen. Toch was dat niet voldoende voor de overwinning tegen Arizona Diamondbacks. Na dertien innings waren de Diamondbacks met 5-4 te sterk voor de ploeg van Jansen. Carson Kelly sloeg het beslissende punt binnen voor de ploeg uit Arizona. 

Uitslagen MLB Vrijdag:
Toronto Blue Jays - Detroit Tigers 6-0
Miami Marlins - Colorado Rockies 1-6
Tampa Bay Rays - Houston Astros 4-2
Milwaukee Brewers - St.Louis Cardinals 5-9
Oakland Athletics - Los Angeles Angels 2-6
Seattle Mariners - Boston Red Sox 6-7
San Diego Padres - San Francisco Giants 4-1
Los Angeles Dodgers - Arizona Diamondbacks 4-5 (dertien innings)