Bellator MMA: laatste Russische keizer versus Darth Bader

Zaterdagavond draaide Bellator 214 bijna volledig rond de finale van het zwaargewichttoernooi waarin de Russische MMA-legende Fedor Emelianenko het opneemt tegen zijn Amerikaanse tegenstander Ryan Bader. Chael Sonnen, Frank Mir, Matt Mitrione, King Mo, Roy Nelson en Rampage Jackson waren al verslagen door beide grootheden en de finale van de Grand Prix zou de apotheose moeten worden van de langverwachte terugkeer van het zwaargewichttoernooi in de vechtsport.

Een halve minuut later was het echter al over. De Last Emperor lag al zwaar aangeslagen op zijn rug, na één linkerhoek op zijn kaak. Met slechts die ene klap werd Bader de eerste vechter bij Bellator MMA die twee kampioensgordels tegelijk om mag doen. Bader is immers ook al kampioen in de lichtzwaargewichtsklasse.

"Om nu kampioen te zijn in twee gewichtsklassen is te gek man!", aldus de champ-champ die zijn legendarische tegenstander niet uit het oog verloor. "Ik had een fantastische avond, maar mijn hemel, kijk eens naar Fedor zijn carrière. Hij behoort bij één van de besten om nog zo ver te komen." 

Sinds Bader de UFC vaarwel zegde en tekende bij concurrent Bellator is hij gedurende vijf gevechten nog altijd ongeslagen en hij heeft zelfs twaalf van zijn laatste dertien gevechten gewonnen. Fedor heeft sinds zijn terugkeer vijf van zijn zeven gevechten gewonnen, al waren de eerste tegenstanders van twijfelachtig formaat.

Aaron Pico vs. Henry Corrales
Pico is één van de grootste talenten binnen het MMA. De 22-jarige Amerikaan (5-1) heeft in zijn nog korte professionele carrière nog nooit een tweede ronde hoeven te vechten, gewoonweg omdat hij zijn tegenstanders vaak binnen een ronde al bewusteloos slaat en dat terwijl hij eigenlijk een succesvolle worstelachtergrond heeft. Pico traint echter bij de wereldberoemde bokstrainer Freddie Roach en dat betaalt zich duidelijk uit.

Veteraan Corrales had daar allemaal duidelijk geen boodschap aan en een heerlijk straatgevecht brak uit. Corrales (17-3) heeft zijn laatste vier gevechten voorafgaand aan zijn gevecht tegen Pico ook voortijdig gewonnen en was duidelijk gemotiveerd om de jonge hond een lesje te leren en te laten zien wie meer recht heeft op een titelgevecht tegen kampioen Patricio Freire.

Even leek dat lesje fout te gaan. Al vroeg in de eerste ronde landde een keiharde uppercut op de kin van Corrales die door de rake klap even de kracht uit zijn benen verloor. Corrales herstelde zich wonderbaarlijk snel en het straatgevecht kon verder gaan, maar Corrales raakte Pico keihard met een rechtervuist en het talent ging direct zwaar knockout.

Volledige resultaat Bellator 214 en daarna nog wat hoogtepunten:
Ryan Bader verslaat Fedor Emelianenko na knockout (stoten, ronde 1)
Henry Corrales verslaat Aaron Pico na 
knockout (stoten, ronde 1)
Jake Hager verslaat J.W. Kiser na opgave (verwurging, ronde 1)
Juan Archuleta verslaat Ricky Bandejas na jurybesluit (29-28 x3) 
Adel Altamimi verslaat Brandon McMahan na opgave (armklem, ronde 1)
Thor Skancke verslaat Jesse Merrit na opgave (verwurging, ronde 1)
Jesse Roberts verslaat A.J. Agazarm na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Weber Almeida verslaat Odan Chinchilla via TKO (stoten, ronde 1)
Art Rivas verslaat Sean Johnson via TKO (stoten, ronde 1)
Jay Jay Wilson verslaat Tyler Beneke na opgave (verwurging, ronde 1)
Ryan Lilley verslaat James Barnes via knockout (trappen, ronde 1)
Craig Plaskett verslaat Ian Butler na jurybesluit (30-27 x3)
Desmond Torres verslaat Steve Ramirez na opgave (verwurging, ronde 1)