Nasri en 19-jarig talent van West Ham doen Arsenal pijn

Arsenal is in Londen tegen een gevoelige 1-0 nederlaag aangelopen tegen West Ham United. Declan Rice werd bij de thuisploeg de grote held.

Bij Arsenal was Mesut Özil opnieuw een opvallende afwezige in de wedstrijdselectie. De officiële lezing is dat de Duitser niet wedstrijdfit is vanwege een knieblessure, al hervatte hij deze week wel de training. Er gaan echter ook geruchten dat Özil opnieuw vanwege tactische redenen buiten beschouwing werd gelaten door manager Unai Emery.

Tegenstander West Ham United begon met een oude bekende aan de wedstrijd. Samir Nasri, die tussen 2008 en 2011 het shirt van The Gunners droeg, speelde zijn eerste Premier League-wedstrijd voor The Hammers . De 31-jarige Fransman heeft net een dopingschorsing van anderhalf jaar achter de rug en hij werd op oudjaarsdag vastgelegd door West Ham. Vorige week kwam de kleine middenvelder al in actie in de FA Cup.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kreeg Alexandre Lacazette namens de bezoekers een aantal kansjes. De spits zag een inzet van dichtbij worden gekeerd door Lukas Fabianski en hij kopte een voorzet van Pierre-Emerick Aubameyang over het doel. West Ham werd daarna sterker en Felipe Anderson produceerde een schot dat precisie miste.

Na een teleurstellende eerste helft werd de wedstrijd na rust snel opengebroken door Declan Rice. Uitgerekend op aangeven van Nasri knalde de 19-jarige jongeling de bal fraai in de bovenhoek langs Bernd Leno, die aan de grond genageld stond: 1-0. Emery greep tien minuten later in door Lucas Torreira en Aaron Ramsey in te brengen voor Granit Xhaka en Shkodran Mustafi.

Arsenal werd een aantal keer gevaarlijk, onder meer via Aubameyang, maar West Ham verdedigde met man en macht en de ploeg van Manuel Pellegrini wist stand te houden. Daardoor stijgt West Ham voorlopig naar de achtste plaats, terwijl Arsenal steeds meer de aansluiting met de top verliest. Nummer vier Chelsea krijgt zaterdagavond tegen Newcastle United (thuis) de kans om een gat van zes punten te slaan.