Nederlander Brian Bogers debuteert in MXGP

Het motocrosskampioenschap is alweer bijna voorbij maar de Eindhovenaar Brian Bogers debuteert zondag in Assen eindelijk in de MXGP. Na een zware tien maanden kan de Nederlander zich eindelijk meten met de concurrentie. 

De bijna 22-jarige Bogers tekende eind vorig jaar een tweejarige deal bij het Honda-fabrieksteam HRC. Diezelfde maand verbrijzelde de coureur zijn enkel bij een promotiedag en zo veranderde 2018 in een 'rampzalig jaar', aldus Bogers in gesprek met Omroep Brabant. Halverwege het seizoen was de gretige racer bijna klaar voor een comeback toen hij een terugslag te verwerken kreeg en voor een derde keer onder het mes moest. 

Hoewel hij nog niet op zijn oude niveau zit, verschijnt de Nederlander dit weekend eindelijk aan de start van een MXGP-wedstrijd. “Ik heb nu drie weken gereden", zegt Bogers in een interview met Motorsport.com. "Om dertig minuten vol te kunnen houden moet je eigenlijk veel langer in training zijn. Normaal gesproken bestaat een voorbereiding uit drie maanden.” De crosser heeft dan ook niet te veel verwachtingen. “Ik ben natuurlijk erg opgefokt om hier aan de start te staan. Als je je thuiswedstrijd rijdt, is dat helemaal mooi. Maar ik ga redelijk zonder verwachtingen het weekend in. Moe word ik toch wel. Of ik nu helemaal kapot over de finish kom, of van de motor af val, dat maakt ook niet meer uit.” 

Voor Bogers is het zijn eerste krachtmeting met de concurrentie in de klasse. Het is voor de racer belangrijk om te voelen waar hij staat ten opzichte van zijn rivalen. “Daarom wil ik deze wedstrijden inderdaad rijden. Ik weet gewoon echt niet waar ik sta. Voordat ik viel reed ik echt goed, maar wist ik ook niet wat ik kon verwachten. Nu zit ik nog niet op dat niveau, dat kan ook niet. Maar het is voor volgend jaar wel heel fijn om deze wedstrijd nog te kunnen rijden.”

In zijn interview met Omroep Brabant liet de Nederlander toch ook weten te hopen dat zijn eigen fans hem dit weekend nét dat beetje extra kunnen geven: "Misschien ben ik dan fysiek nog niet honderd procent. Maar ik hoop dat de mensen me dan helpen, dat ze me extra energie geven." 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Feels so good to be back on the bike again..💪🏻🔥 #18days 🎥 @xnaomibogers

Een bericht gedeeld door BB5 (@brianbogers) op28 Aug 2018 om 6:40 (PDT)