Spanje - Rusland: einde WK voor het gastland?

De tweede dag van de knock-outronde wordt geopend door het gastland. Rusland neemt het in Moskou op tegen de wereldkampioen van 2010, Spanje. Dat land mag gerust de favoriet genoemd worden, maar de thuisfans hopen natuurlijk dat de Russen kunnen verrassen.

We beginnen met Spanje, waar het verdedigend allemaal niet zo best is. Cristiano Ronaldo werkte er namens Portugal zelfs een hattrick in (3-3), Marokko of all places wist met 2-2 ook keurig stand te houden. Tegen Iran was het allemaal ook niet overtuigend: Spanje won met 1-0.

Rusland opende het WK inmiddels al ruim twee weken geleden met een aardig showtje. Het magere Saoedi-Arabië werd met 5-0 opzij geschoven, waarna Egypte er met 3-0 aan moest geloven. Uruguay wist echter wél raad met de Russen, die met 0-3 op de broek kregen.

In lang vervlogen tijden haalde de Sovjet-Unie vier keer de kwartfinales, Rusland deed dat nog nooit en staat nu zelfs voor het eerst in de knock-outfase. Spanje heeft uiteraard wat meer ervaring met onder meer de wereldtitel in 2010, zoals de Nederlander nog wel weet. 

De wedstrijd wordt om 16.00 uur Nederlandse tijd op gang gefloten door Björn Kuipers, die de Nederlandse eer op dit WK hoog moet houden en dat prima doet. Kan het gastland verrassen? Of zien we Diego Costa, Sergio Ramos en Nederland-killer Andres Iniesta nog eens terug?