'Misdaad van de eeuw': fiets gestolen bij politie

Een 37-jarige man en zijn broer uit Provo, in de Amerikaanse staat Utah, hebben naar eigen zeggen de misdaad van de eeuw gepleegd. Meestercriminelen David Elwin Snow en zijn niet nader genoemde broer wisten namelijk een fiets te stelen uit het bewijshok van de lokale politie. David's eigen fiets, welteverstaan.

Halverwege december kwamen Snow en zijn broer naar het politiebureau om Snow's fiets terug te krijgen. Die was namelijk gestolen, maar Snow had zijn stalen ros niet als gestolen opgegeven. Het ding stond wel in het bewijshok, even buiten het bureau, nadat de politie eerder een man met de fiets gearresteerd had wegens een ander vergrijp.

Omdat de fiets door Snow niet als gestolen werd opgegeven, duurde het even voor Oom Agent kon verifiëren dat het wel écht zijn fiets was. Snow en zijn broer werden even alleen gelaten, maar toen een agent hen weer kwam helpen waren ze beiden verdwenen. Achteraf bleek dat ze gezien hadden waar de fiets bewaard werd en later op de avond zijn ze teruggekomen om het rijtuig 'op te halen'.

De politie had niet door dat de fiets weg was, tot ze de eerder gearresteerde man nog eens oppakte. Hij zei gehoord te hebben dat Snow en zijn broer de fiets bij de politie vandaan gehaald hadden en het ding naar het huis van hun oma hadden gebracht. Volgens de opgepakte man was Snow's broer nogal aan het opscheppen: "Hij had het erover dat ze de misdaad van de eeuw hadden gepleegd door in te breken bij de politie."

Agenten vonden de fiets inderdaad bij het huis van oma Snow, waar David werd opgepakt, alvorens hij werd aangeklaagd voor inbraak. "Hij is niet aangeklaagd wegens diefstal, want het was zijn fiets", liet de politie nog weten. Overigens hebben beide broers Snow een rijke criminele geschiedenis in hun thuisstaat.