Taylor simpel naar kwartfinales WK darts, Anderson ook verder

De laatste kwartfinalisten van het wereldkampioenschap darts in het Londense Alexandra Palace zijn bekend. Donderdagavond stonden nog drie partijen in de achtste finales op het programma, maar een echt spetterend avondje werd het niet.

Jamie Lewis opende de avond met een partij tegen James Richardson. De Welshman had met een briljante wedstrijd Peter Wright uit het toernooi gespeeld, maar had het aanvankelijk moeilijk tegen Richardson, die de eerste set won. Lewis pakte met wat moeite de volgende sets en gooide de wedstrijd na een paar gemiste matchdarts via dubbel 5 uit: 4-1.

Phil Taylor nam het vervolgens op tegen Keegan Brown, die in het begin bijzonder weinig in te brengen had. The Power kwam snel op voorsprong en hoewel Brown later wat meer weerstand bood, kwam Taylor toch geen moment in de problemen: 4-0. Gary Anderson had bij vlagen grote moeite om de dubbels te gooien en Steve West kon daardoor twee sets pakken, maar daar bleef het bij. De tweevoudig wereldkampioen uit Schotland gooide zijn twaalfde matchdart raak en won met 4-2.