Belgisch OM houdt terreurleider 'Parijs' aan

Een dertigjarige Belg-met-een-migrantenachtergrond is vrijdag in Brussel aangehouden vanwege zijn leidende rol bij de aanslagen in Parijs op 13 november 2015. Yassine A. wordt verdacht van terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering als leider, meldt het Belgische Openbaar Ministerie vrijdag. Bij de islamitische aanslagen vielen 130 doden waaronder zelfs mensen in een rolstoel die door deze beesten werden geëxecuteerd.

De terrorist zat al in de gevangenis vanwege een andere terreurzaak. Volgens het OM was hij een nieuwe aanslag in België aan het voorbereiden. Bovendien bezat hij volgens de krant De Standaard een sleutel van de flat waar de bomgordels voor de aanslagen in Parijs zouden zijn gemaakt.

De in Brussel geboren A. is de broer van Oussama A., het vermoedelijke brein achter de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. Hij is tevens de neef van de broers Ibrahim en Khalid El Bakraoui, de zelfmoordterroristen van die aanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek.

Belgisch OM houdt terreurleider 'Parijs' aan
Belgisch OM houdt terreurleider 'Parijs' aan (Foto: ANP)