FOK! Wat een weer: Het blijft aan de frisse kant.

Een natte april belooft veel vruchten.

Welkom! De komende dagen ligt er nog weinig lenteweer in het verschiet. Niet dat het allemaal verregent, maar volle terrasjes zie ik ook nog niet zo 1,2,3 gebeuren. De berichten over (natte)sneeuw die ik van de week zag langskomen verwijs ik linearecta door naar het rijk der fantasie. Sommige mensen moeten het weerbericht maar aan de kenners overlaten zeg ik maar zo.

Enfin, vannacht trok er een band met wat regen van noord naar zuid. Meer dan een paar millimeter viel er overigens niet, en dan is het nog veel. Als de laatste regen uit het zuiden is weggetrokken beleven we vandaag wederom een meest droge dag. Op sommige plaatsen breekt de zon even door, maar net als gisteren zal de bewolking toch wel overheersen. Een heel lokaal buitje in het noordoosten sluit ik overigens niet uit. Daar is het dan ook erg fris met 8 graden, meer naar het zuiden toe wordt het met 10 tot 12 graden wat zachter. Er staat een frisse noordwestenwind.

Morgen veranderd er maar heel weinig. Áls er wat veranderd dan is het dat er iets meer zon is dan vandaag. Vergeleken met de zaterdag zwakt de wind wel iets af, maar de temperatuur blijft aanhoudend te laag. 

Fijn weekend!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:27
Zon onder: 20:50
Zonkracht: 4/2

Nederland
 

 

Wikiweetjes van vandaag
1500 Portugal eist Brazilie op als kolonie.
1529 Verdrag van Zaragoza waarbij het westelijk halfrond wordt verdeeld tussen Spanje en Portugal.
1961 In Algiers mislukt een staatsgreep van Franse militairen tegen president De Gaulle.
2000 Six Flags Holland opent zijn deuren met vier nieuwe achtbanen.
2007 Rommy, een Fries volkszanger overlijdt.

Qltel is aan het recoachen. (Foto: qltel)
Wolkenvelden wisselde af met wat zon in Duitsland, waar qltel nu aan het geocoachen is. (foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!