Van Barneveld in topvorm: "Dit is mijn tijd van het jaar"

Gisteren hadden we nog het treurige nieuws dat darter Raymond van Barneveld zijn fastfood-consumptie flink in heeft moeten perken de laatste jaren maar na de overwinning van gisteravond op het WK darts is er niets dan goed nieuws. Van Barneveld geeft aan goed in zijn vel te zitten en in vorm te zijn, hij wil heel wat laten zien dit WK.

"Dit is mijn tijd van het jaar. Om dit toernooi gaat het. Hier wil ik straks die beker optillen", zo geeft de Hagenaar aan tegenover AD Sportwereld.

In de volgende ronde moet Van Barneveld het opnemen tegen Alan Norris en hij kijkt al uit naar die wedstrijd. "Hij is echt een fantastische speler", aldus Van Barneveld tegen Sky Sports over de 44-jarige Engelsman. "Ik heb Alan op de Pro Tour een aantal keren ontmoet. Ik verwacht een geweldige wedstrijd. Hij gooit makkelijk en consequent scores van 140 en 180. Maar ik ben er klaar voor."

Mocht de voormalig wereldkampioen ook door de tweede ronde komen dan wachten hem in de rondes daarna waarschijnlijk loodzware opponenten, Adrian Lewis, Michael van Gerwen en Gary Anderson zitten allemaal in zijn deel van het speelschema. Maar die zware loting deert Van Barneveld niet. "Dat interesseert mij niks. Ik kan winnen. Of het gaat lukken op mijn leeftijd, weet ik niet. Maar ik geloof er wel in."

"Het wordt moeilijker en moeilijker. Eerst Lewis, dan Phil Taylor, dan Michael van Gerwen en dan Gary Anderson. Het is de moeilijkste loting ooit, maar ik voel me gelukkig. En als ik mij gelukkig voel, moet je heel goed spelen om mij te stoppen", zo vulde Van Barneveld aan.

De vijfvoudig wereldkampioen haalt veel inspiratie uit zijn kleinzoon Mason. "Die heeft thuis net zo'n shirtje als ik draag op het podium." Zo verklaarde een ontspannen Barney. "Ja, ik voel me goed. Ik hou van de fans hier, ik hou van 'Ally Pally'. Hoe kun je hier nu slecht spelen? Al hoop ik nog beter te spelen in de volgende rondes. Dat moet ook, want het niveau is ongelofelijk hoog."

Van Barneveld in topvorm: "Dit is mijn tijd van het jaar" (Pro Shots / Action Images)
Van Barneveld in topvorm: "Dit is mijn tijd van het jaar" (Pro Shots / Action Images)