Val broer levert Prevc (17) eerste World Cup-zege schansspringen op

Schansspringer Domen Prevc heeft de eerste World Cup-wedstrijd van het seizoen gewonnen. De pas net 17-jarige Sloveen maakte vorig jaar al grote indruk met een veertiende plek in het eindklassement en twee tweede plaatsen in World Cups, maar in het Finse Kuusamo pakte hij vrijdag zijn eerste zege.

De jonge Domen had er wel het nodige geluk voor nodig. Na de eerste omloop stond hij op de vierde plek, achter Manuel Fettner, Severin Freund en oudere broer Peter Prevc - de regerend World Cup-kampioen. Domen liet zien een grote stap gemaakt te hebben in de zomer en met een fantastische tweede sprong liet hij Fettner en Freund achter zich.

Nog één persoon resteerde dus om de tiener van zijn eerste World Cup-zege te houden en dat was uitgerekend zijn grote broer. Peter sprong naar 140,5 meter, exact even ver als Domen een paar minuten eerder, maar bij de landing ging het fout. Peter Prevc ging onderuit en kreeg een flink aantal strafpunten. Hij zakte terug naar de derde plek, maar toch kon de familie aan de champagne: Domen won voor het eerst in zijn loopbaan een World Cup-wedstrijd en was zowel verbaasd als gelukkig, ook al zal hij het gezien zijn leeftijd zelf bij Jip & Janneke-champagne moeten houden. 

De val van Prevc - de tweede sprong begint op 1:10 - en daardoor de winst van de jongere Prevc (Bron: YouTube)