Arrivabene oneens met straf Vettel

Het team van Ferrari is het oneens met de straf die hun coureur Sebastian Vettel na afloop van de Grand Prix van Mexico opgelegd heeft gekregen. De Duitser heeft zich na een incident met Daniel Ricciardo schuldig bevonden aan het bewegen in de remzone en valt door een tijdstraf terug naar de vijfde plek. 

De stewards deelden na het bestuderen van de beelden een tijdstraf van tien seconden uit aan Vettel. De Ferrari-coureur werd schuldig bevonden aan het veranderen van lijn onder het remmen. Een schending van artikel 27.5 van de FIA Formula 1 Sporting Regulations, een regel die onlangs is ingevoerd. Hiermee valt de Duitser terug naar de vijfde plaats, achter Daniel Ricciardo en Max Verstappen. 

"Dit had een speciale dag kunnen zijn: we hadden deze podiumplek echt verdiend, maar deze is ons afgenomen door bureaucratie. Het team heeft geweldig werk geleverd en onze strategie zorgde ervoor dat we in een goede positie kwamen", stelt Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene. "Helaas zijn we vervolgens bestraft door de beslissing van de stewards, waar we geen beroep tegen kunnen aantekenen, welke in mijn ogen te hard en oneerlijk is."

Arrivabene oneens met straf Vettel (ProShots/Action Images)
Arrivabene oneens met straf Vettel (ProShots/Action Images)