Bosz: "Ik vind dat Klaassen het uitstekend doet"

Voor het eerst klinkt er lichte kritiek op Davy Klaassen. De middenvelder zou bij Ajax minder bepalend zijn dan voorgaande seizoenen, maar blijft onder Peter Bosz een vaste waarde.

Klaassen wist dit seizoen al zes keer het net te vinden in de Eredivisie, maar kent niet zijn beste periode. De aanvoerder is minder aanwezig dan voorheen en kreeg na de wedstrijd tegen Feyenoord lichte kritiek te verwerken. Bosz houdt echter vertrouwen in zijn captain.

"Je moet je er niet in vergissen dat Dave zich aanpast aan het middenveld dat wordt opgesteld. Als hij bijvoorbeeld met Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj speelt, dan is zijn rol anders dan wanneer hij met Lasse Schöne en Hakim Ziyech speelt", vertelde de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf.

"Het is dus een totaal ander middenveld. Dan worden er andere dingen van hem verwacht en dat is niet altijd makkelijk. Maar ik vind dat hij het uitstekend doet. Soms is hij dominanter aanwezig. Maar als je dat afzet tegen met Schöne en Ziyech spelen, dan zal zijn rol veel meer zijn dat hij zonder bal diepgaat, om zo ruimte te maken voor Ziyech."

Klaassen lijkt daardoor niet te hoeven vrezen voor zijn plek. Zaterdag start de middenvelder hoogstwaarschijnlijk gewoon in de basis, wanneer Ajax het in eigen huis opneemt tegen Excelsior.