Duitse wegenwacht redt schildpad

Afgelopen vrijdagavond vond een vrouw tijdens het uitlaten van haar hond in de buurt van de Duitse stad Nürnberg een schildpad op straat. Aangezien ze het dier niet aan zijn/haar lot wilde overlaten stopte ze hem in een mand en bracht hem met de auto naar het asiel in Nürnberg. Bij aankomst was het dier echter spoorloos verdwenen.

Omdat het beestje toch echt in de auto moest zitten zijn medewerkers van het asiel naar hem op zoek gegaan en hebben ze hem ook kunnen lokaliseren. Het dier was vanuit de kofferbak in de carrosserie van de auto gekropen. Helaas liet hij zich niet zomaar vangen. Medewerkers van het asiel zijn 2 uur tevergeefs bezig geweest om hem te redden. En de vrouw met het dier in de Fiat Punto weer laten gaan vond niemand een optie, want dat zou de schildpad niet overleven.

Nadat ze de ADAC (de Duitse ANWB) ervan overtuigd hadden dat het geen verborgen camera-grap was stuurden die de wegenwacht langs. Na het verwijderen van de binnenbekleding van de auto kon de schildpad alsnog gered worden.

De schildpad maakt het goed en is vernoemd naar de auto waarin hij zich verstopt had: Punto