'Strikt volgens regeltjes werken op Schiphol'

KLM-personeel op Schiphol gaat zaterdagmiddag "strikt volgens de regels werken" om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk. Het doel van de actie is volgens FNV-bestuurder Jan van den Brink niet om expres te vertragen, maar om aan te geven wat het betekent als het grondpersoneel het werk uitvoert zoals KLM dat in de handboeken heeft staan.

"Vandaag rijden de bagagekarren niet sneller dan de toegestane snelheid en als een koffer meer dan 23 kilo weegt, wordt er een tweede persoon bij geroepen om te tillen. Zoals het staat beschreven in de handboeken", aldus Van den Brink. De acties beginnen om 14.00 uur en duren ongeveer vier uur. "We gaan niet overal tegelijk actievoeren en ook niet vier uur achtereen op dezelfde locatie", zegt de bestuurder. Zaterdagavond wordt de actie geëvalueerd en daarna wordt bekeken of en hoe er zondag wordt actiegevoerd.

Vakbond FNV en KLM liggen al een tijd met elkaar overhoop over de arbeidsvoorwaarden voor het grondpersoneel. De rechter heeft onlangs werkonderbrekingen verboden tot het einde van het toeristenseizoen. Dinsdag dient een hoger beroep bij het gerechtshof in Amsterdam over het stakingsverbod.

'Strikt volgens regeltjes werken op Schiphol'
'Strikt volgens regeltjes werken op Schiphol' (Foto: ANP)