Goede dag zeilers Bouwmeester en Van Schaardenburg

De Nederlandse zeilers hebben een redelijke dag achter de rug in de baai van Rio. Marrit Bouwmeester handhaafde zich bovenin en Rutger van Schaardenburg staat na de derde race-dag nu ook op een podium positie.

Bouwmeester zette een eerste en zesde plaats op de borden en handhaafde zich daarmee op het podium. Ze staat twee punten achter de Ierse Annalse Murphy en één achter de Deense Anne-Marie Rindom. Belangrijker is dat concurrentes Lijia Xu, Tuula Tenkanen en Evi Van Acker geen goede dag kenden en die nu op een relatief grote achterstand staan.

Van Schaardenburg kende ook een goede dag met een eerste en vierde plaats en steeg naar plek drie. Al moet aangetekend worden dat twee toppers uit het klassement werden gediskwalificeerd en mogelijk nog protest zullen aantekenen.

In de 470-klasse kwamen Afrodite Zegers en Anneloes van Veen voor het eerst in actie. Na een matige eerste race en een sterkte tweede (plaats 2), staan zij nu achtste. In de Finn-klasse bij de mannen wordt het voor Pieter-Jan Postma lastig om voor de medailles te strijden. Hij staat na vier races veertiende, maar zijn vierde positie in de laatste race biedt hem misschien nog mogelijkheden.

Tot slot werden de eerste races in de Nacra 17 klasse gevaren. In deze klasse, de enige met zowel een man als een vrouw in de boot, staan Mandy Mulder en Coen de Koning negende na de eerste dag. Ze werden vijfde en dertiende in de eerste races.