Brits kanogoud na zeer spannende slalomstrijd

Joe Clarke heeft na een spannende finale goud gewonnen bij het slalomkanoen in de K1-klasse, de eenmanskayaks. De Brit was het snelste in de finale, waarin veel mannen binnen een seconde zaten en er weinig fouten werden gemaakt.

De Braziliaan Pedro Da Silva begon meteen met een goede tijd van 91 seconden, wat een behoorlijk scherpe tijd was. De Italiaan Giovanni de Gennaro kwam er toch heel dichtbij in de tweede run, hij was maar 23 honderdste langzamer, wat aantoonde dat het nog wel sneller kon. De Duitsers Hannes Aigner liet dat ook wel zien, hij was ruim 2 seconden sneller. Da Silva was heel snel in het eerste deel, maar Aigner was fantastisch in het laatste gedeelte. Peter Kauzer liet zien dat dat nog beter kan. De Sloveen pakte heel veel op het eersste gedeelte in een finale zonder veel fouten.

Er kwamen nog drie kayaks. Clarke was de eerste die mocht proberen de top 3 te bedreigen. Hij was op het begin nog een stuk sneller en uiteindelijk was een tijd van 88.53 genoeg om iedereen die al geweest was te verslaan. Jiri Prskavec was ook snel onderweg, maar maakte een fout door een poortje te raken. Toch lag hij na die fout halverwege maar een halve seconde achter, en hij had dus nog steeds kans. Uiteindelijk kon hij het niet meer goedmaken en dus had hij de derde tussentijd.

Clarke was bijna zeker, nog 1 man kon hem van het goud weerhouden: Jakub Grigar. Hij leek heel goed onderweg en lag zes tienden voor, maar een golf kwam hem bepaald niet goed uit en dat kostte hem zeer veel tijd en niet alleen goud, maar zelfs een medaille. Clarke won dus goud, voor Kauzer en Prskavec