Rio 2016, de leukste tweets van 5 augustus

Elke dag verzamelen we hier op FOK! de leukste tweets over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

De Franse slalomkanoër Matthieu Peche zat flink in de shit, want hij kon geen Nutella vinden...Gelukkig kon de Franse rugbyer Sacha Valleau flink wat inslaan en dus komt het toch nog goed met Peche, een van de favorieten voor slalomgoud komende week.

Vandaag kwamen de boogschutters in actie in hun rankingronde. Daarbij sneuvelde gelijk een wereldrecord. Kim Woojin had moeite zijn emoties in toom te houden.

Wereldrecords zijn leuk en aardig, maar we weten allemaal waar het tijdens de Spelen om gaat. Meedoen is belangrijker dan winnen.. of nee wacht.

Bij het afgelopen WK had ze nog last van 'demonen' in haar hoofd. Nu alleen maar positieve fibes voor onze vaste gast in deze rubriek; Femke Heemskerk. Hup Femke!!

We weten het niet zeker, maar volgens ons is Jean-Julien Rojer niet helemaal blij met zijn bed.

Overigens kan het nog altijd slechter, want in het Tsjechische huis is de douche wel op een erg vreemde plek.

 

Great we have new shower in the house. 😂😂😂😂

Een video die is geplaatst door Zdenek Stybar (@stybarzdenek) op4 Aug 2016 om 7:12 PDT

De olympische vlam is op weg richting het stadion. Vandaag hadden zowel de president van Brazilië als de president van het IOC de vlam in hun handen. 

Overigens wordt die vlam dag en nacht goed begeleid door een enorme stoet van mensen.

Desondanks gaat dat niet altijd even goed...

We gaan even bijna 70 jaar terug in de tijd. Toen werd de Olympische Spelen nog net iets anders verslagen dan tegenwoordig.

Overal op de wereld komen er steunbeteugingen voor de sporters. Zo is in Australië het Opera House mooi verlicht. 

Ook de paus had nog mooie woorden voor de sporters.

Voor de Nederlandse sporters heeft premier Rutte de reis naar Rio gemaakt. Hier is hij op bezoek in het Holland Heineken House. Of hij gelijk lekker doorgezakt is, is nog onbekend.

Het olympisch dorp is erg zwaar beveiligd. Fijn voor de sporters dat ze er rustig en ongestoord kunnen rondlopen, maar het kan wel even duren voordat ze binnen zijn..

Het uitzicht is buiten het dorp misschien ook net iets beter.

Alhoewel.. Ontbijten met dicht uitzicht is ook niet slecht.

Een redelijk contrastrerend beeld.

Gewoon, omdat het een mooie foto is.

In het Maracanã-stadion is het nu nog rustig. Dat zal over drie uur wel anders zijn.

Het aftellen is voorbij. Over een paar uur is het dan eindelijk zover, de Spelen worden geopend! Wij zijn klaar voor ruim twee weken topsport, jullie ook?