Lerares: 'School wist van mijn relatie met minderjarige'

Het WTF-verhaal van vandaag brengt ons naar Cedar Rapids, Iowa in de Verenigde Staten. De 24-jarige lerares Mary Beth Haglin heeft bekend regelmatig seks te hebben gehad met een 17-jarige leerling.

Het bizarre aspect in dit verhaal is dat volgens Haglin zelf de school op de hoogte was van haar escapades: "Ze wisten allemaal wat er gaande was maar ze lieten me begaan. Ze wilden niet dat de school in een slecht daglicht zou komen te staan. Ze wisten het al sinds februari en ze grepen niet in". Volgens Haglin had de school meteen in moeten grijpen.

Op 17 mei werd Haglin alsnog op straat geknikkerd door de school, maar ze heeft daarna nog op drie andere scholen gewerkt. De voormalig lerares stapte uiteindelijk op 23 juli zelf naar de politie. Ze zou spijt hebben van haar relatie met de knul. Volgens eigen zeggen werd Haglin in het verleden misbruikt en zocht ze troost in de relatie.

Haglin zal zich volgende maand voor de rechter moeten verantwoorden voor het hebben van seks met een minderjarige. Tot die tijd is ze op vrije voeten gesteld door de rechter.