Lochte grijpt wederom naast olympisch ticket

Op de Amerikaanse trials in Omaha, het olympisch kwalificatietoernooi voor de zwemmers, is topzwemmer Ryan Lochte er wederom niet in geslaagd om een ticket te veroveren op een individueel nummer. Nadat hij al eerder de boot miste op de 400 meter wisselslag, waar hij regerend olympisch kampioen op is, ging het vandaag niet beter op de 200 meter vrije slag. Zijn tijd van 1:46,62 was slechts genoeg voor een vierde plaats.

Lochte eindigde hiermee achter Townley Haas en Conor Dwyer, die zich wel hebben geplaatst voor de Spelen in Rio. Doordat Lochte vierde is geworden heeft hij zich wel weten te kwalificeren voor de 4x200 meter vrije slag.

Lochte heeft deze week nog vier kansen om zich individueel te kwalificeren. Hij komt nog in actie op de 100 meter vrije slag, de 200 meter rugslag, de 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag.

Ook Missy Franklin is nog steeds niet zeker van een plaats in het Amerikaanse zwemteam. Franklin won in 2012 nog vier gouden medailles, waaronder de 100 meter rugslag. Tijdens de trials eindigde ze slechts als zevende en zal in ieder geval deze titel niet kunnen verdedigen op de Spelen. Olivia Smoliga (59,02) en Kathleen Baker (59,29) plaatsten zich wel voor Rio.

Michael Phelps plaatste zich wel eenvoudig voor de finales van de 200 meter vlinderslag die morgenavond plaatsvindt. Met 1:55.17 was Phelps ruim een seconde sneller dan de nummer twee, Pace Clark (1:56.27).