Iniesta: "Eerste wedstrijd winnen zou het beste zijn"

Spanje gaat komende weken op jacht naar de derde EK-winst op rij. Andrés Iniesta gaat met vertrouwen de openingswedstrijd tegen Tsjechië in.
Het laatste grote internationale toernooi voor Spanje liep uit op een grote teleurstelling: tijdens het WK in Brazilië werd het land al in de groepsfase uitgeschakeld.

"We hebben de teleurstelling van Brazilië, dus wel willen nu nog meer geconcentreerd zijn", vertelde Iniesta zondag op de persconferentie. "Wij zijn de titelverdediger, dus we willen zo ver mogelijk komen. Elke toernooi is anders, maar ik denk dat we de kwaliteiten hebben om het hier heel goed te doen."

La Roja kende een slechte generale in aanloop naar het toernooi: de laatste oefenwedstrijd werd met 0-1 verloren van Georgië. "Ik zie de nederlaag tegen Georgië als een incident. We analyseren wat we goed doen en wat we slecht doen en morgen is een andere wedstrijd. Onze gedachten zijn bij Tsjechië en onze tegenstander zal het heel goed moeten doen om ons te verslaan."

"Aan het einde van het toernooi zullen we zien hoe belangrijk de eerste wedstrijd was. We zijn toernooien begonnen met overwinningen in de eerste wedstrijd, maar we wonnen ook een toernooi nadat we de eerste wedstrijd verloren. Als je de eerste wedstrijd niet wint, dan wordt de druk groter in de twee volgende wedstrijden dus hopelijk kunnen we het heel goed doen en de wedstrijd winnen om meer ontspannen te zijn. Maar het zal niet goed zijn om de eerste wedstrijd te winnen en de volgende twee te verliezen", zo trapt Iniesta de nodige open deuren in.