Cristiano Ronaldo: "Ik ben de beste"

Het zelfvertrouwen van Cristiano Ronaldo lijkt soms buitenaardse vormen aan te nemen. De Portugees stelt in aanloop naar zijn eerste wedstrijd op het EK in Frankrijk namelijk dat hij de beste voetballer is van de afgelopen twintig jaar.

De superster van Real Madrid staat bekend om zijn vrij arrogante persoonlijkheid, en is niet wars van provocerende uitspraken. "Ik ben de beste speler van de afgelopen twintig jaar, dat is gewoon mijn mening, de resultaten bewijzen dat."

"Ik heb hard gewerkt om te staan waar ik nu sta en dat blijf ik doen. Ik train met dezelfde mentaliteit waar ik wedstrijden mee speel. De besten schrijven altijd geschiedenis in hun sport: dat heb ik ook gedaan en dat wil ik nog vele jaren blijven doen", stelt Ronaldo vast in gesprek met Marca.

De passie en trots voor de Portugese nationale ploeg is er nog altijd. Het eergevoel blijft dominant aanwezig bij de goalgetter. "Wij houden van ons land en ik ben trots dat ik mijn land mag vertegenwoordigen in internationale competities."