Van de Pas, Klaasen en Van Gerwen naar kwartfinales European Darts Matchplay

Benito van de Pas, Jelle Klaasen en Michael van Gerwen staan in de kwartfinale van de European Darts Matchplay in Hamburg. Alle drie de darters wonnen zondagmiddag hun wedstrijd in de achtste finales. 

Van de Pas speelde tegen zijn landgenoot Vincent van der Voort. Het werd 6-3. Van de Pas ondervond geen concurrentie van Van der Voort. Klaasen had een lastigere kluif aan Adrian Lewis. Jackpot kwam mede door een 144 finish 0-3 voor, maar Klaasen gooide onder andere 150 uit om een break ongedaan te maken en 4-3 voor te komen. Lewis maakte nog gelijk, maar daarna was het Klaasen die met 6-4 de partij naar zich toe trok. 

Van Gerwen speelde tegen Daryl Gurney. De nummer één van de wereld kwam direct een break voor, maar die kon Gurney nog wegwerken. Een nieuwe break bleek fataal. Het werd 6-4. In de kwartfinales treft Van de Pas James Wade, die Gary Anderson wist te verslaan. Van Gerwen en Klaasen zullen elkaar ook treffen in een Brabants onderonsje. De halve finales en finale worden vanavond ook nog gespeeld. 

Uitslagen European Darts Matchplay - Achtste finales

Michael Smith 5-6 Mensur Suljovic
Dave Chisnall 6-4 John Henderson
Max Hopp 6-3 Terry Jenkins
Peter Wright 6-3 Jamie Caven
James Wade 6-2 Gary Anderson
Vincent van der Voort 3-6 Benito van de Pas
Adrian Lewis 4-6 Jelle Klaasen
Michael van Gerwen 6-4 Daryl Gurney

Kwartfinales - zondagavond 

Mensur Suljovic v Dave Chisnall
Max Hopp v Peter Wright
James Wade v Vincent van der Voort
Jelle Klaasen v Michael van Gerwen