Huwelijksaanzoek aan finish Marathon Rotterdam

Marco van Ginkel (niet die voetballer) heeft de marathon van Rotterdam al eens gelopen. Jarenlang keek zijn vriendin Amber Boelhouwer naar die medaille en vond dat ze het ook een keer moest doen: "Iedere keer als ik die medaille zag, dacht ik: dat moet ik toch ook kunnen. Marco bevestigde dat steeds."

Ze heeft zich goed voorbereid: een trainingsschema, 2 halve marathons en een training van 30 kilometer. De laatste 2 maanden is ze gestopt met alcohol en heeft ze haar menu aangepast.

Afgelopen zondag was het zover, de marathon in haar eigen Rotterdam. Uiteraard stonden er veel familie en vrienden langs de route. "Dat was echt een goede motivatie. En het idee dat je de marathon van Rotterdam aan het lopen bent. Als je een keer stuk zit en daaraan denkt, krijg je meteen kippenvel," vertelt Amber.

Haar vriend Marco fietste mee. Tenminste, tot 4 kilometer voor de finish. “Ik ga alvast naar de finish toe,” riep hij. “Ik wil je zien finishen.”

Vlak voor de finish zag ze hem weer. Ze kreeg een bos bloemen en een doosje van hem. "Ik maakte hem open en zag een medaille met de foto van ons samen erop. Ik dacht dat die medaille voor de marathon zelf was. Hij pakte de medaille eruit, draaide hem om en toen las ik 'Wil je met mij trouwen?' terwijl hij door zijn knieën zakte."

"Natuurlijk heb ik ja gezegd. Waarschijnlijk sta ik huilend en lachend op de finishfoto’s. Het was zo overweldigend allemaal, dat ik vergat om met die medaille te finishen.’" Amber en Marco willen volgend jaar gaan trouwen.