CL: Uitslag Bayern München - Benfica

Het verschil tussen Bayern en Benfica was over negentig minuten niet zo groot, maar het verschil was in de Allianz Arena al snel gemaakt. Vidal liet Bayern winnen met 1-0.

Met coach Pep Guardiola voor 150e keer op, of beter gezegd voor de bank, begon Bayern München geweldig aan het treffen met Benfica. Costa opende aan de linkerkant op Ribéry, die teruglegde op Bernat. De voorzet van de verdediger bereikte Vidal, die ongehinderd kon inkoppen bij doelman Ederson, die Julio Cesar verving.

Even leek het een slachting te worden voor Benfica, omdat de thuisploeg ontzettend veel ruimte creëerde om aan te vallen. Buitenspelers Costa en Ribéry bleven aan de zijlijn geplakt, waardoor opkomende mensen zich aan konden bieden en de voorzetten geleverd konden blijven.

Zo ontstond even later een tweede enorme kans voor Bayern. Weer werd er geopend op Ribéry, die ditmaal teruglegde op Thiago. De middenvelder gaf voor en bereikte Lewandowski. De spits, die in de eerste helft verder onzichtbaar was, mikte met de binnenkant van de voet op het lichaam van Ederson.

Enkele minuten daarvoor schreeuwde Benfica om een penalty nadat een voorzet van Gaitan op de hand van Bayern-aanvoerder Lahm terechtkwam. De scheidsrechter wees niet naar de stip, maar Benfica kwam wel steeds beter in de wedstrijd, kreeg de organisatie beter op orde en speelde met meer durf in de richting van doelman Neuer.

Vroeg in de tweede helft kapte Jonas Alaba makkelijk uit, waarna de spits Neuer vond in de jacht op de gelijkmaker. Een minuut later kreeg de spits geel, waardoor hij geschorst is voor de terugwedstrijd. Benfica bleef op zoek naar de uitgoal en met ruim een uur op de klok kreeg Jonas weer twee schietkansen.

De eerste poging raakte invaller Martinez, de tweede schoot de spits wild de tribunes in. In de slotfase kreeg Lewandowski een levensgrote kans op 2-0 na een sublieme pass van Vidal, maar de spits legde verkeerd af op Lahm in plaats van het zelf te doen. Daardoor bleef het 1-0 in het voordeel van Bayern.