Camille Cosby weigerde vragen te beantwoorden

Camille Cosby heeft nooit de verklaring van haar man Bill gelezen waarin hij zou hebben gepraat over het drogeren van vrouwen om daarna seks met ze te hebben. Dit meldt People op basis van rechtbankstukken.

In de vrijgegeven stukken staat eveneens dat Camille Cosby tijdens het urenlange getuigenverhoor op maandag 22 februari 166 vragen weigerde te beantwoorden. De echtgenote van Bill Cosby moest toen inzicht geven in hoe het zit met het vermeende seksueel misbruik door haar echtgenoot. Bill Cosby zegt in alle zaken onschuldig te zijn.

Ook blijkt nu dat Camille de aanklachten van de vrouwen niet zelf had gelezen, maar via haar man deels op de hoogte was. Uit de stukken blijkt dat ze strijdlustig weigerde te vertellen wat ze thuis over de zaak bespreken. "Dat betreft privégesprekken tussen mij en mijn man. Ik wil dat niet beantwoorden", vertelde ze tot frustratie van advocaat Joseph Cammarata, die haar zeven uur lang ondervroeg.

Gesprekken
Na enige dreiging van de kant van Cammarata heeft Camille uiteindelijk erkend dat ze over de getuigenis hebben gesproken, maar ze wilde niet de inhoud van deze gesprekken onthullen.

Camille heeft nieuwe advocaten in de arm genomen, anderen dan die de verdediging van haar man voeren. Camille wordt maandag 14 maart opnieuw gehoord. Ze heeft de rechtbank meermalen gevraagd om uitstel voor haar getuigenverklaring.

Camille Cosby weigerde vragen te beantwoorden
Camille Cosby weigerde vragen te beantwoorden (Foto: BuzzE)