Naughty Dog gebruikte Assassin's Creed-artwork in UC4-trailer

De titel van Uncharted 4 - A Thief's End - krijgt wat extra lading nadat bekend is geworden dat Naughty Dog artwork heeft gejat van Ubisofts Assassin's Creed IV: Black Flag, en deze gebruikt heeft in de nieuwste trailer. Inmiddels is alles weer koek en ei tussen Ubi en Naughty Dog.

Het was Ubisofts eigen Azaïzia Aymar die op Twitter opmerkte dat een schilderij aan de muur in huize Drake wel érg veel leek op de ACIV-artwork die hij zelf als geen ander weet te herkennen. De spectaculaire trailer die gisteren online werd gezet op het YouTube-kanaal van PlayStation, bevat een fragment waarin Nathan Drake naar een schilderij staart, en het is dat schilderij wat in feite artwork is van Black Flag:

En nu even kijken naar de artwork van Assassin's Creed IV: Black Flag:

En hier nog even het schilderij uit Naughty Dogs trailer, onbewogen:

Naughty Dog heeft inmiddels excuses aangeboden: "in onze gretigheid om de story trailer online te zetten hebben we een domme fout gemaakt, en we zijn simpelweg niet zorgvuldig genoeg geweest in het zoeken naar artwork voor het in-game schilderij. De trailer is inmiddels al geupdatet - alle artistieke uitingen staan bij ons hoog in het vaandel en we willen dan ook excuses aanbieden aan Ubisoft en in het bijzonder het Assassin's Creed-team, de originele illustrator en onze fans".


Bekijk hieronder de inmiddels aangepaste trailer nog even voor Uncharted 4: A Thief's End.